Originele en budgetvriendelijke relatiegeschenken

22-11-2023

Het is weer die tijd van het jaar dat we onze klanten graag willen laten weten dat we ze waarderen. Dat kan met een flesje wijn of doosje (kerst)bonbons. Maar natuurlijk geven we het liefst iets origineels, wat niet al te prijzig is. Ik heb een aantal ideeën voor je verzameld die niet alleen leuk zijn rond de feestdagen, maar door het jaar heen ook prima passen. 

1. Herbruikbare Waterflessen met Logo of print 

Geef je relaties iets functioneels en milieuvriendelijks. Herbruikbare waterflessen met het logo van je bedrijf zijn niet alleen praktisch, maar ook een constante herinnering aan jouw merk. Je kunt er ook voor kiezen om niet (alleen) je logo te gebruiken, maar een leuke print in jouw huisstijl. De kans dat je klanten de waterfles gaan gebruiken wordt hiermee groter en dat zorgt voor meer exposure!

2. Aangepaste Notitieboekjes

Notitieboekjes zijn tijdloze geschenken. Kies voor aangepaste ontwerpen met de bedrijfsnaam of logo. Dit dagelijkse gebruiksvoorwerp zal je bedrijf steeds weer onder de aandacht brengen. 

3. Duurzame Tassen

Bedrukte draagtassen zijn niet alleen milieubewust, maar ook budgetvriendelijk. Kies voor materialen zoals katoen of jute voor een duurzame en stijlvolle uitstraling. Ga hier niet voor een groot logo, maar kies een leuke print of afbeelding. Jouw logo vermeld je als merk. Hiermee vergroot je weer de kans dat jouw tas gebruikt gaat worden en dat andere mensen jouw logo/bedrijfsnaam gaan zien en onthouden. 

4. Planten of Zaadjes

Breng wat groen in het leven van je relaties met kleine planten of zaadjes. Dit symboliseert groei en bloeiende relaties, terwijl het ook een positieve impact heeft op het milieu. Vergezel de plantjes of zaadjes van een kaartje gedrukt op groeipapier. Hier zitten ook zaadjes in verwerkt en maakt het geheel helemaal af. 

5. Keukengadgets

Kies voor betaalbare, maar praktische keukengadgets zoals maatlepels, snijplanken of kruidenpotjes. Deze items belanden vaak in de dagelijkse routine en houden je bedrijfsnaam in gedachten.

Het vinden van het juiste relatiegeschenk hoeft geen fortuin te kosten. Met een beetje creativiteit en aandacht voor detail kun je originele en budgetvriendelijke geschenken vinden die zowel nuttig als gedenkwaardig zijn voor je relaties. Het draait uiteindelijk om de gedachte en de moeite die je steekt in het tonen van waardering voor je zakenpartners en klanten. En bij dat laatste kan ik je helpen. Want hoe vertaal je jouw huisstijl naar een leuke fippe print of afbeelding? Mocht je hierover eens vrijblijvend willen sparren neem dan contact met mij op!


6. stuur een kaartje

Aandacht geven hoeft niet altijd heel groots. Stuur jouw relatie een kaartje. Zorg ervoor dat het een opvallend kaartje is. Door bijvoorbeeld een leuke print of opvallende quote te gebruiken. Je kunt op deze manier ook veel meer relaties bereiken. Wil je echt opvallen kies dan voor een kaart met een extra functie. Zoals een kaart waar je een boodschap kunt opnemen. Of een knutselkaart, zoals ik in mijn Etsy store verkoop: knutsel kaart. 


Het vinden van het juiste relatiegeschenk hoeft geen fortuin te kosten. Met een beetje creativiteit en aandacht voor detail kun je originele en budgetvriendelijke geschenken vinden die zowel nuttig als gedenkwaardig zijn voor je klanten. Het draait uiteindelijk om de gedachte en de moeite die je steekt in het tonen van waardering voor je klanten. En bij dat laatste kan ik je helpen. Want hoe vertaal je jouw huisstijl naar een leuke hippe print of afbeelding? Mocht je hierover eens vrijblijvend willen sparren neem dan contact met mij op!