Inspiratie

06-03-2023

Inspiratie....Vaak krijg ik door een eerste gesprek met een klant al leuke ideeën, die ik graag verder uit zou willen werken. Maar soms heb ik gewoon geen idee waar ik moet beginnen of loop ik halverwege het proces vast. Dan moet ik op zoek naar inspiratie, maar waar vind je dat? En hoe kun je ervoor zorgen dat je voortdurend nieuwe bronnen van inspiratie blijft ontdekken? Ik geef je vijf tips die mij helpen bij het op doen van inspiratie. Hopelijk helpen ze jou ook op weg.

1. Kijk om je heen

De wereld om ons heen zit vol met inspiratiebronnen. Ga naar buiten en observeer de natuur, de mensen, de architectuur en de kunst om je heen. Neem de tijd om te kijken, te luisteren en te voelen. Maak aantekeningen of foto's van de dingen die je opvallen. Zo kun je op later moment hier nog eens op terugvallen.

2. Leer van anderen

Inspiratie kan ook komen van andere mensen. Leer van degenen die je bewondert, of het nu gaat om kunstenaars, schrijvers, muzikanten, ondernemers of gewoon mensen die je ontmoet in het dagelijks leven. Lees boeken, kijk documentaires, bezoek musea en praat met anderen over hun ervaringen en ideeën.

3. Probeer nieuwe dingen

Het uitproberen van nieuwe dingen kan een geweldige manier zijn om inspiratie op te doen. Stap uit je comfortzone en probeer nieuwe hobby's, activiteiten en ervaringen uit. Dit kan kan je nieuwe inzichten geven, waardoor je de dingen net weer wat anders ziet.

4. Reflecteer

Maak tijd om na te denken over je ervaringen, je successen en mislukkingen en wat je hiervan hebt geleerd. Dit klinkt misschien erg schools, maar het werkt. Schrijf je gedachten op in een notitieboekje en blader door je notities wanneer je op zoek bent naar inspiratie.

5. Neem afstand

Soms kan het nemen van afstand van je werk ook helpen om inspiratie op te doen. Neem een ​​pauze en doe iets dat je leuk vindt. Dit kan je helpen om je gedachten te ordenen en je nieuwe perspectieven geven.


Hopelijk helpen deze tips jou bij het opdoen van inspiratie. Heb jij nog een leuke andere tip voor mij? Laat het me dan weten!